ErhvervNyheder

Hvad koster sølv og hvad er det værd?

0

Det første trin i identifikation og fastlæggelse sølvpriser er at fastslå, om sølvstykket er forsølvet eller sterling sølv. Sterling sølvgenstande er lavet af 92,5% sølv og 7,5% andre metaller, normalt kobber. Et forsølvet stykke er simpelthen et uædle metaller, der er belagt med sølv, så selvom noget kan skinne og ligne sølv, skal du ikke lade dig narre. Desværre har forsølvede varer næsten ingen ‘økonomisk værdi. Der er ikke nok sølvindhold til at have en værdi i forhold til smeltning, og generelt beholder disse stykker ikke deres værdi til videresalg.

Hvordan checker du dit sølv?

Begynd derfor med at kigge efter kendetegnene eller stemplerne på dit sølv. For at gøre det enkelt vil amerikansk sølv, der er oprettet efter omkring 1850, næsten altid have ordet Sterling eller tallet 925 et eller andet sted på sølvet sammen med et billedligt eller indledende producentmærke.

Britisk sølv kan være en smule mere kompliceret, da historien om britiske stemplingen dateres tilbage til det 14 århundrede. Det mest væsentlige er dog, at alt britisk sølv fremstillet efter 1700, er forsynet med mindst fire kendetegn. Først er løvenpassant mærket, som er det sterile garantimærke. I Edinburgh og Irland erstattes det med henholdsvis deres nationale symboler, tidsel og harpe. Dette mærke garanterer, at stykket er blevet analyseret som sterling sølv. Det andet mærke er et bymærke for London, og oftest vil du også se et leopardhoved. Dernæst er et datobrev, der spænder vidt. Endelig finder du et producentmærke, der normalt består af sølvsmedens initialer. Nogle genstande kan også have et femte kendetegn i form af et ansigt i profil, hvilket er et pligtmærke.

Kontinentalt sølv, såsom sølv fremstillet i Europa, adskiller sig i den måde, hvorpå varer analyseres og markeres, baseret på deres oprindelsesland.  

Når det er blevet fastslået, hvor dit sølv først og fremmest stammer fra, og hvorvidt dit stykke sølv faktisk er sølv og ikke blot forsølvet sølv, er det vigtigt at fastslå varens alder, producent, tilstand, herkomst og mønster. Hvert af disse elementer spiller vigtige roller i bestemmelsen af ​​objektets værdi, hvis det ville skulle sættes på auktion. Selvom værdien af ​​sølv som en vare er et godt sted at starte, er det bestemt ikke den eneste faktor, der er involveret i vurderingen af ​​sølvets værdi. Derfor er det relevant at have de ovennævnte faktorer med i betragtning samt objektets kvalitet og æstetik sammen med værdien i sølvvægt.

kopamok.dk

Hvorfor skal du bo ude på Aarhus Ø?

Previous article

Fem nemme tips til et sundere jeg

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More in Erhverv